قبل از معرفی رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی ، مقدمه ای کوتاه را بیان می کنیم.

با توجه به افزایش جمعیت و روند رو به رشد آن قطعا نیاز جامعه به مواد خوراکی و مواد غذایی نیز بیشتر خواهد شد. در هر کشوری تولید مواد غذایی مرغوب و سالم و به حداقل رساندن ضایعات کشاورزی و دامی از اهمیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر در کشور ایران کارخانه های تولید مواد غذایی در حال فعالیت هستند. در این کارخانه‌ها برای تهیه این محصولات خوراکی و غذایی به دستگاه های مخصوص نیاز است پس بنابراین برای طراحی این دستگاه‌ها و ماشین‌ها و هم چنین تعمیرات و نگهداری آنها به افرادی متخصص و کاردان نیازمندیم.

معرفی رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی

با توجه به مطالبی که در قسمت مقدمه گفته شد دریافتیم که مواد غذایی سالم در زندگی روزمره انسان‌ها نقش مهمی دارند و این محصولات در کارخانه های مخصوص مواد غذایی تهیه می شوند. برای تهیه آن‌ها به دستگاه‌ها و ماشین های مخصوص و در نتیجه کارشناسانی که مهارت کافی در این حوزه را داشته باشند نیازمندیم. از این رو رشته ای تحت عنوان مهندسی ماشین های صنایع غذایی از سال ۹۲ به رشته های مهندسی اضافه گردیده و نخستین بار در همین سال دانشگاه تهران در این رشته اقدام به جذب دانشجو کرده است.

برای مطالعه رشته مهندسی صنایع غذایی کلیک کنید

رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی مقطع کارشناسی از بین داوطلبان گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک دانشجو گرفته و پذیرش بدون کنکور ندارد. رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی ترکیبی از دو رشته مهندسی صنایع غذایی و مهندسی مکانیک می باشد. به همین دلیل این رشته را یک رشته بین رشته ای معرفی می کنند و چنانچه به مکانیک و مهندسی صنایع غذایی علاقه مند هستید این رشته می تواند انتخابی مناسب برای شما باشد.

معرفی رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی و رتبه قبولی

معرفی رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی

هدف از تربیت کارشناسان رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی چیست؟

در رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی هدف اصلی تربیت کارشناسانی است که بتوانند توانایی طراحی، ساخت، تولید، سرویس و نگهداری ماشین‌ها، تجهیزات مورد نیاز کارخانه‌ها و سامانه های مرتبط با کارخانه های صنایع غذایی را کسب نمایند. آموزش به کادر اجرایی و تربیت کارکنان کارخانه های صنایع غذایی و هم چنین مجتمع های تبدیل و فرآوری محصولات کشاورزی نیز از سایر وظایف کارشناسان این رشته می باشد. دانشجویان در رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی دروس کاربردی هر دو رشته مهندسی صنایع غذایی و مکانیک را آموزش می بینند پس برای انتخاب این رشته علاقه به هر دو این موارد لازم است.

کارشناسان این رشته باید با استفاده از علومی که در طی دوران تحصیل آموخته‌اند:

  • یک کارخانه صنایع غذایی را از لحاظ دستگاه های مورد نیاز تامین کنند
  • بتوانند با استفاده از بهترین دستگاه‌ها و نگهداری صحیح از آن‌ها مخارج جانبی کارخانه را به حداقل رسانده
  • با تولید محصولات مرغوب تر سبب افزایش سود کارخانه شوند
  • هم چنین باید سبب افزایش کارایی و ایمنی نیز بشوند.

چنانچه به دروس ریاضی و فیزیک علاقه مند هستید و هم چنین با دنیای صنایع غذایی آشنایی دارید و فردی با دقت و حوصله می باشید و به انجام کارهای فنی علاقه مند هستید رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی می تواند انتخابی مناسب برای شما باشد.

برای آشنایی با ۲۰ دانشگاه برتر ایران و ویژگی های آن‌ها کلیک کنید

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:

همانطور که در ابتدا گفته شد رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی تقریبا رشته ای جدید و نو می باشد و در حال حاضر متاسفانه تنها در مقطع کارشناسی ارائه می شود و چنانچه فارغ التحصلان این رشته قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را داشته باشند می توانند در رشته های دیگر مانند موارد زیر تحصیل کنند:

  • مکانیک
  • انرژی
  • صنایع غذایی
  • شیمی
  • مکاترونیک

بازار کار رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی:

احتمالا در وضعیت های گوناگون بارها متوجه شده اید که آدمی در هر شرایطی و با هر وضعیت مالی در ابتدا هزینه ای را صرف خورد و خوراک خود می کند و مشاغل مربوط به تغذیه تقریبا همیشه فعال بوده و تعطیلی نخواهند داشت چرا که انسان برای ادامه حیات به مواد غذایی نیازمند است و به همین دلیل کارخانه های صنایع غذایی همیشه فعالیت خواهند داشت و این کارخانه ها برای بهبود تولیدات و وضعیت خود قطعا به افرادی تحصیل کرده و ماهر در این حوزه نیازمند هستند پس می توان تخمین زد که در صورت توانمندی، این رشته بازار کار مناسبی خواهد داشت.در طی دوران تحصیل خود به کسب مهارت و مطالعه آزاد و اضافه بر دانشگاه بپردازید زیرا برای شروع کار نیاز به مهارت دارید.در حالت کلی فارغ التحصیلان رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی می توانند در زمینه های زیر فعالیت کنند:

  • مسئول فنی خطوط و کارخانه های تولیدات صنایع غذایی
  • متخصص در زمینه طراحی تجهیزات و ماشین های فراوری محصولات غذایی
  • نگهداری و تعمیر تجهیزات و ماشین های مصرفی در کارخانه های صنایع غذایی
  • کارشناس متخصص به جهت کمک در امور برنامه ریزی،طراحی دستگاه،خطوط تولید و سامانه های توسعه صنایع غذایی

آموزش انتخاب رشته کنکور، کلیک کنید

رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی

رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی

دروس دانشگاهی در مقطع کارشناسی

تا اینجا شما را به صورت کامل با جوانب گوناگون این رشته آشنا کردیم اکنون برای شناخت بهتر و تصمیم گیری راحت تر دروس دانشگاهی که در طی دوران تحصیل باید آموزش دید را به شما معرفی می کنیم:

  • ریاضی ۱
  • فیزیک ۱
  • آزمایشگاه فیزیک ۱
  • شیمی عمومی
  • نقشه کشی صنعتی ۱
  • عملی نقشه کشی صنعتی ۱
  • زبان انگلیسی
  • مهارت های زندگی دانشجویی
  • اندیشه اسلامی ۱
  • ریاضی ۲
  • فیزیک ۲
  • آزمایشگاه فیزیک ۲
  • آمار و احتمال مهندسی
  • استاتیک
  • علم مواد
  • شیمی آلی
  • معادلات دیفرانسیل
  • برنامه نویسی کامپیوتر
  • عملی برنامه نویسی کامپیوتر
  • ترمودینامیک
  • مقاومت مصالح ۱
  • بیوشیمی و شیمی مواد غذایی
  • نقشه کشی صنعتی ۲
  • عملی نقشه کشی صنعتی ۲
  • اندیشه اسلامی ۲
  • مکانیک سیالات ۱
  • ابزار و اندازه گیری و کنترل
  • عملی ابزار و اندازه گیری و کنترل
  • دینامیک

فیلم های مشاوره ای و آموزشی را در اینستاگرام ما دنبال کنید

  • میکروبیولوژی عمومی و مواد غذایی
  • عملی میکروبیولوژی عمومی و مواد غذایی
  • عملیات واحد ۱
  • کارگاه جوشکاری و ورق کاری
  • فارسی
  • طراحی اجراء ماشین ۱
  • محاسبات عددی
  • صنایع غذایی ۱
  • موازنه انرژی و مواد
  • مبانی مهندسی برق ۱
  • کارگاه ماشین ابزار و ابزار سازی
  • آزمایشگاه مبانی مهندسی برق ۱
  • اخلاق اسلامی
  • تربیت بدنی
  • انتقال حرارت
  • کنترل کیفی مواد غذایی
  • ریاضیات مهندسی
  • عملیات واحد ۲
  • صنایع غذایی ۲
  • تفسیر موضوعی قرآن
  • تربیت بدنی ۲
  • کارورزی
  • صنایع غذایی ۳
  • انتقال جرم
  • طراحی سیستم های تبرید و سردخانه
  • عملیات واحد ۳
  • دانش خانواده و جمعیت
  • تاریخ تحلیلی صدر اسلام
  • مهندسی پس از برداشت و انبارداری
  • اصول طراحی کارخانه هایی صنایع غذایی
  • آزمایشگاه مهندسی در صنایع غذایی
  • خواص مهندسی بیولوژیکی
  • آزمایشگاه خواص مهندسی بیولوژیکی
  • روش طراحی مهندسی
  • انقلاب اسلامی و ریشه های آن
  • پایان نامه

بهترین مشاور انتخاب رشته کنکور کیست؟ کلیک کنید

دانشگاه‌ها و ظرفیت هر دانشگاه در رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی:

تا اینجا این رشته را به صورت موشکافانه برایتان بررسی کردیم تا بتوانید درست تر تصمیم بگیرید و پس از تحصیل به لیل عدم شناخت کافی مجبور به انصراف از دانشگاه نشوید و یا بعدا افسوس نخورید که ای کاش این رشته را انتخاب می کردم.اکنون یکی دیگر از عوامل مهم دانشگاه ها و ظرفیت پذیرش آن‌ها در این رشته می باشد که در جدول زیر اسامی دانشگاه ها به همراه ظرفیت هر یک برایتان گرداوری شده است و این آمار دقیقا مطابق آمار رسمی سازمان سنجش آموزش کشور می باشد:

نام رشته نام دانشگاه دوره تحصیلی ظرفیت پذیرش نیمسال اول
مهندسی ماشین های صنایع غذایی دانشگاه ارومیه روزانه ۲۰
// دانشگاه بوعلی سینا-همدان روزانه ۲۰
// دانشگاه تبریز روزانه ۲۰
// دانشگاه تبریز نوبت دوم ۲۰

 

//

دانشگاه تهران-محل تحصیل پردیس ابوریحان واقع در پاکدشت

 

روزانه

 

۲۰

// دانشگاه شهرکرد روزانه ۲۰
// دانشگاه شهرکرد نوبت دوم ۵
// دانشگاه شهید چمران-اهواز روزانه ۲۰
مهندسی ماشین‌های صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری روزانه ۳۰
// دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نوبت دوم ۳۰
مهندسی ماشین‌های صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان روزانه ۳۰
// دانشگاه کردستان-سنندج روزانه ۲۰

با توجه به آمار بالا پذیر دانشجو در دانشگاه های سراسر کشور در سال ۹۸ حدود ۲۵۵ داوطلب بوده است.

پیش ثبت نام انتخاب رشته

برای دریافت اخبار و مقالات انتخاب رشته ثبت نام کنید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .