هوش مصنوعی مدتهاست که بر سرِ زبان‌ها افتاده است. همچنین اکثر شرکت های تولید کننده وسائل الکترونیکی مانند، گوشی های تلفن همراه و… دلیل برتری تولیدات خود را استفاده از این تکنولوژی  می دانند.

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی که در انگلیسی  Artificial Intelligenceنامیده می شود و اغلب به صورت اختصاری با دو کلمه (AI) نمایش داده می شود. شاخه گسترده ای از علوم کامپیوتر است که مربوط به ساخت ماشین های هوشمند است که قادر به انجام وظایفی هستند که معمولا به هوش انسانی نیاز دارند. هوش مصنوعی یک علم بین رشته ای است.

تاریخچه هوش مصنوعی

هوش مصنوعی مجموعه ای از علوم، تئوری‌ها و تکنیک‌ها از جمله منطق ریاضی، آمار، احتمالات، عصب شناسی محاسباتی و علوم کامپیوتر است که هدف آن تقلید از توانایی های شناختی یک انسان است. با شروع جنگ جهانی دوم، تحولات آن ارتباط نزدیکی با محاسبات دارد و باعث شده است که رایانه‌ها وظایف فزاینده ای را که قبلا فقط به یک انسان می توانست واگذار کرد را انجام دهند. در ادامه می خواهیم مروری به سال های پیدایش این علم داشته باشیم:

هوش مصنوعی

هوش مصنوعی

برای مطالعه مقاله علوم کامپیوتر و رتبه قبولی کلیک کنید

بلوغ هوش مصنوعی مربوط به سال های ۱۹۴۳ تا ۱۹۵۲ می باشد:

سال ۱۹۴۳:

اولین کاری که اکنون به عنوان هوش مصنوعی شناخته می شود توسط “وارن مک‌کالوچ” و “والتر گودال‌ها” در سال ۱۹۴۳ انجام شد که این دو مدلی از نورون های مصنوعی را پیشنهاد کردند.

سال ۱۹۴۹:

شخصی به نام دونالد هب یک نظریه جدید برای تغییر قدرت اتصال بین نورون ها را نشان داد.نظریه او امروزه تحت عنوان یادگیری هبیان نام برده می شود.

سال ۱۹۵۰:

آلن تورینگ که یک ریاضیدان انگلیسی بود. او ماشین آلات محساباتی و هوشمندی را منتشر کرد که وی این را به همراه یک تست ارائه نموده است و این تست به عنوان تست تورینگ شناخته شده است.تست تورینگ یک تست از توانایی ماشین برای نمایش دادن رفتاری هوشمندانه مشابه به انسان می باشد و امروزه می توان آلن را به عنوان پدر هوش مصنوعی معرفی کرد.

تولد هوش مصنوعی مربوط به سال های ۱۹۵۲ تا ۱۹۵۶ است:

سال ۱۹۵۵:

آلن نیوول و هربرت الکساندر سیمون نخستین برنامه هوش مصنوعی را ایجاد کردند و با عنوان “نظریه پرداز منطق” نام گذاری شد. این برنامه ۳۸ قضیه از ۵۲ قضیه ریاضیات را اثبات نموده و هم چنین می توانست اثبات های جدیدتر و ظریف تری را برای برخی از قضایا پیدا کند.آلن نیوول و سیمون به دلیل کمک های فراوانی که در زمینه هوش مصنوعی و روانشناسی شناختی کرده بودند موفق به دریافت جازه تورینگ شدند.

سال ۱۹۵۶:

کلمه “هوش مصنوعی” اولین بار توسط دانشمند آمریکایی علوم رایانه “جان مک کارتی” در کنفرانس دار‌تموث پذیرفته شد.در آن زمان برای اولین بار AI به عنوان یک زمینه دانشگاهی ابداع گردید. جان مک کارتی نیز به دلیل خدمات فراوانش در این زمینه در سال ۱۹۷۱ جایزه تورینگ را دریافت نمود.

در آن زمان زبان های رایانه ای سطح بالا مانند FORTRAN,LISP,COBOL اختراع شدند و در آن زمان شور و شوق بسیاری برای این علم وجود داشت.

برای مطالعه معرفی رشته مهندسی کامپیوتر کلیک کنید

سال های طلایی به همراه شور و شوق زیاد در زمینه هوش مصنوعی مربوط به سال های ۱۹۵۶ تا ۱۹۷۴ می باشد:

سال ۱۹۶۶:

در آن سال‌ها محققان بر الگوریتم‌هایی که بتوانند مسائل ریاضی را حل کنند تاکید فراوانی کردند. جوزف ویزنیام در سال ۱۹۶۶ اولین چت بات را ایجاد کرد و به نام ELIZA الیزا نام گذاری شد. Joseph Weizenbaum دانشمند آلمانی علوم رایانه و استاد دانشگاه MIT بوده است و او یکی از پدران این علمِ مدرن به حساب می آید.

“برای آشنایی با دانشگاه های برتر جهان کلیک کنید”

چت بات و بات چیست؟

در این قسمت ترجیح داده‌ایم که قبل از توضیح در مورد چت‌بات به توضیح بات بپردازیم. به یاد داشته باشید که بات و ربات دو موضوع جدا از هم می باشند و هر یک مفهوم جداگانه ای را دارد.

هوش-مصنوعی

هوش-مصنوعی

بات چیست؟

به یک برنامه کامپیوتری که قادر به انجام کارهای تکراری به صورت خودکار باشد بات گویند. از بات ها به عنوان اولین ابزار برای خودکار کردن تعاملات با وب سایت‌ها در مقیاس های بزرگ استفاده می شود.

مقایسه رشته مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر

چت بات چیست؟

چت‌بات که در انگلیسی نیز Chatbot نامیده می شود برنامه کامپوتری ای می باشد که با هوش مصنوعی تولید می شود. وظیفه این چت بات ها تقلید کردن از مکالمه های انسانی در فرمت های گفتاری و نوشتاری است که به صورت خودکار با کاربران به گفت و گو و چت آنلاین می پردازد. چت بات ها همواره به عنوان دستیاران دیجیتال شناخته می شوند که قادر به درک توانایی های انسانی می باشند. بات ها درخواست های کاربر را تفسیر و پردازش کرده و به موقع جواب های مربوطه را می دهند. بات ها می توانند از طریق صدا و متن به کار روند و هم چنین در وب سایت‌ها، برنامه‌ها و پیام رسان‌ها مانند face book ,whatsapp ,twitter وinstagram… مستقر شوند.

سال ۱۹۷۲:

در سال ۱۹۷۲ اولین ربات انسان نما هوشمند در ژاپن ساخته شد و WABOT-1 نامگذاری شد.

اولین زمستان هوش مصنوعی-سال های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۰:

  • سال های ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۰ اولین دوره زمستانی هوش مصنوعی گفته می شود. زمستان AI به دوره ای گفته می شود که دانشمند رایانه با کمبود شدید بودجه دولت برای تحقیقات AI روبرو بوده است.
  • در طی این بازه زمانی میزان علاقه عمومی به این علم کاهش یافت.

رونق هوش مصنوعی در سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۷ :

سال ۱۹۸۰:

پس از دوره زمستان AI،هوش مصنوعی با “Expert System” بازگشت. در واقع expert system ها سیستم های خبره ای برنامه ریزی شده‌اند که توانایی تصمیم گیری را از متخصصان انسانی تقلید می کنند.

  • در سال ۱۹۸۰ نخستین کنفرانس ملی انجمن هوش مصنوعی آمریکا در دانشگاه استنفورد برگزار شد.

دومین زمستان هوش مصنوعی از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳:

  • سال های ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳ دوره دوم زمستان AI تجربه شد.
  • سرمایه گذاران و سران دولت مجددا تحقیقات مربوط به AI را به دلیل هزینه بسیار بالا و عدم نتیجه کارآمد و کافی متوقف کردند.سیستم خبره ای مانند XCON بسیار مقرون به صرفه بود.

ظهور عوامل هوشمند بین سال های ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۱:

سال ۱۹۹۷:

در سال ۱۹۹۷، IBM DEEP BLUE توانست قهرمان ملی شطرنج گری کاسپاروف را شکست دهد و به اولین برنامه ای که یک قهرمان ملی شطرنج را شکست داد تبدیل گردید.

IBM DEEP BLUE چیست؟

دیپ بلو کامپیوتر شطرنج بازی بوده است که توسط شرکت IBM ساخته شد و توانست گری کاسپاروف را با نتیجه ۳٫۵ به ۲٫۵ در ۶ مسابقه شکست دهد. دیپ بلو را می توان به عنوان اولین کامپیوتری که توانسته قهرمان شطرنج جهان را شکست دهد معرفی کرد.

سال ۲۰۰۲:

برای اولین بار هوش مصنوعی به شکل ROOMBA وارد منازل شد.

ROOMBA چیست؟

Roomba مجموعه ای جاروبرقی های روباتیک مستقل است که توسط   iRobot به فروش می رسد. Roomba در سپتامبر ۲۰۰۲ معرفی شده است. roomba دارای مجموعه ای از سنسور‌‌ها می باشد که می تواند بر کف خانه حرکت کند و کف زمین را تمیز نماید. برای مثال سنسور های Roomba می توانند وجود موانع بر روی زمین، وجود کثیفی‌ها را تشخصی دهند و هم چنین قابلیت تشخیص پله برای جلوگیری از سقوط و پرتاب شدن نیز وجود دارد. Roomba دو چرخ جانبی مستقل که امکان چرخش ۳۶۰ درجه در محل را فراهم می کند دارد.

سال ۲۰۰۶:

اولین ساخته‌‌های این علم در سال ۲۰۰۶ وارد دنیای تجارت شد و شرکت‌هایی مانند Facebook ,twitter و Netflix استفاده از AI را شروع کردند.

یادگیری عمیق،داده های بزرگ و هوش عمومی  از سال ۲۰۱۱ تا کنون:

سال ۲۰۱۱:

در سال ۲۰۱۱، IBM واتسون در معرض خطر یک مسابقه که مجبور بود سوالات و معماهای پیچیده ای را حل کند قرار گرفت. واتسون ثابت کرده بود که می تواند زبان طبیعی را درک کند و سوالات دشوار را نیز حل نماید.

سال ۲۰۱۲:

در سال ۲۰۱۲ گوگل یک برنامه اندروید با نام “Google now” را راه اندازی کرد که این برنامه قادر است تا اطلاعاتی را به عنوان پیش بینی در اختیار کاربر قرار دهد.

سال ۲۰۱۴:

در سال ۲۰۱۴ چت بات “Eugene Goostman” برنده جایزه تست تورینگ شد.

سال ۲۰۱۸:

“Debater Project” از IBM در مورد مباحث پیچیده به همراه دو استاد مورد بحث قرار گرفت و به خوبی اجرا شد.

انواع مختلف هوش مصنوعی:

به جرات می توان گفت این اختراع بشر یکی از پیچیده‌ترین و حیرت انگیز‌ترین خلاقیت های بشر تا به امروز می باشد. رشد سریع و قابلیت های قدرتمند این مصنوعات کمی مردم را دچار نگرانی کرده است که مبادا روزی برسد، این ساخته های دست بشر روزی بتوانند کنترل جوامع گوناگون را در دست گیرد

همچنین تحولات ناشی از این علم در صنایع مختلف سبب شده است تا رهبران تجارت و کسب و کار های مختلف و مردم فکر کنند که به نقطه انتهایی پیشرفت تحقیقات و فعلیت یافتن پتانسیل های هوش مصنوعی نزدیک شده اند. شناخت انواع این هوش تصویر واضح تری را از قابلیت های AI و هم چنین مسیر های بیشتر و طولانی تری را برای تحقیقات AI ارائه می دهد. هدف از تحقیقات AI ساخت و ایجاد ماشین هایی است که قابلیت کارکردهای مشابه به انسان‌ها در آن‌ها وجود داشته باشد و میزانی که یک سیستم هوش مصنوعی بتواند توانایی‌ها و قابلیت های انسانی را تقلید نماید به عنوان معیاری برای طبقه بندی انواع گوناگون هوش مصنوعی به کار گرفته می شود

بر اساس این معیار AI در حالت کلی به دو شیوه تقسیم بندی می شود. نوع اول طبقه بندی ماشین‌ها با قابلیت هوش مصنوعی مبتنی بر شباهت آن‌ها به ذهن انسان و توانایی های  فکر کردن و حس انسان گونه بودنشان می باشد.طبق این سیستم طبقه بندی ۴ نوع هوش مصنوعی و یا سیستم مبتنی بر AI خواهیم داشت که عبارتند از:

  • ماشین های انفعالی
  • ماشین های دارای حافظه محدود
  • نظریه ذهن
  • هوش مصنوعی خود آگاه.

در این قسمت هر یک از طبقه بندی های نام برده شده را جهت آشنایی بیشتر شما معرفی خواهیم کرد.

ماشین های انفعالی:

ماشین های انفعالی قدیمی ترین شکل سیستم های هوش ساخته دست بشر هستند، که دارای قابلیت های بسیار محدودی می باشند. این نوع ماشین‌ها توانایی ذهن انسان را در پاسخ به انواع محرک‌ها تقلید می کنند. ماشین های انفعالی از قابلیت های مبتنی بر حافظه برخوردار نیستند و این بدان معناست که این ماشین‌ها نمی توانند از تجربیات بدست آمده قبلی برای آگاهی از اقدامات فعلی خود استفاده کنند. به عبارت بهتر این ماشین‌ها توانایی یادگیری ندارند و از آنها تنها برای پاسخگویی به مجموعه محدودی از ورودی‌ها استفاده می شود. این ماشین‌ها نمی توانند با بهره گیری از حافظه و تجربه های قبلی خود به مرور زمان عملکرد بهتری داشته باشند.

ساخته دیپ بلو IBM که در قسمت های قبلی معرفی شد توانست قهرمان جهانی شطرنج کاسپاروف را شکست دهد و یکی از نمونه های محبوب و بارز هوش مصنوعی می باشد.

حافظه محدود:

ماشین های دارای حافظه محدود علاوه بر داشتن قابلیت های ماشین های انفعالی، قادرند تا از داده های قبلی و تاریخی خود یاد بگیرند و بر اساس آن‌ها تصمیم گیرند. تقریبا تمامی برنامه های موجود و تمامی کاربرد های فعلی هوش مصنوعی در این دسته جای دارند. تمام سیستم های امروزی همانند آن هایی که از یادگیری عمیق استفاده می کنند با حجم زیادی از داده های آموزشی که در حافظه خود ذخیره می کنند آموزش می گیرند تا بتوانند یک الگوی مرجع برای حل مشکلات آینده ایجاد نمایند.

به عنوان مثال یک دستگاه تشخیص عکس با استفاده از هزاران عکس آموزش داده می شود و برچسب مربوط به آبجکت هایی که در این تصاویر دیده می شود در اختیارشان قرار می گیرد. هنگامی که عکسی توسط این دستگاه اسکن می شود سیستم از عکس های قبلی به عنوان مرجع استفاده خواهد کرد تا بتواند محتوای عکس جدید را درک کند و با توجه به تجربیات یادگیری خود عکس های جدید را به دقت برچسب گذاری کند.

تقریبا تمام برنامه های کاربردی هوش مصنوعی امروزی، از چت بات‌ها و دستیارهای مجازی تا وسایل نقلیه خود ران همگی توسط شکل محدودی از AI ظهور پیدا کرده اند.

نظریه ذهن:

دو نوع هوش مصنوعی که در قسمت های قبل گفته شد را می توان به وفور یافت کرد در حالی که این مورد و مورد بعدی که گفته خواهد شد به صورت مفهومی و یا صرفا جهت پروژه های تحقیقاتی وجود دارند.

نظریه ذهن سطح بعدی سیستم های هوش مصنوعی است که محققان در حال حاضر مشغول تحقیق روی آن هستند. تئوری هوش مصنوعی در سطح ذهنی با درک نیازها، احساسات، اعتقادات و فرآیند های فکری آنها قادر به درک بهتر موجودیت‌هایی است که با آنها در تعامل است. هوش مصنوعی احساسی به عنوان صنعتی شکوفا نام برده می شود و محققان زیادی به آن علاقه مند هستند با این وجود دست یابی به سطح نظریه ذهن نیازمند توسعه در دیگر شاخه های هوش مصنوعی می باشد. در واقع دستگاه‌ها و ماشین ها برای درک کامل نیازهای انسانی باید انسان‌ها را به عنوان افرادی که ذهنشان به وسیله فاکتور های مختلفی شکل می گیرد در نظر بگیرند در واقع در نخستین گام باید به درک درستی از انسان‌ها برسند.

هوش مصنوعی خود آگاه:

نوعِ خودآگاه، آخرین مرحله پیشرفت هوش مصنوعی است که اکنون تنها به حالت نظری موجود است و شکل توسعه یافته ای از هوش مصنوعی است که به مغز انسان شباهت زیادی دارد و به درجه خودآگاهی رسیده است. ایجاد این نوع خودآگاه که نیازمند چندین دهه زمان می باشد هدف نهایی تمام تحقیقات این علم بوده و خواهد بود.

نوع خودآگاه علاوه بر درک و برانگیختن احساسات با کسانی که با آنها در ارتباط است، احساسات،نیازها، اعتقادات و خواسته های بالقوه خود را نیز به همراه خواهد داشت و این همان نوع از هوش مصنوعی است که بسیاری از افراد از پیامدهای آن نگرانی دارند. اگر چه پیشرفت نوع خودآگاه می تواند به طور چشمگیری سبب پیشرفت و جهش تمدن بشری باشد اما ممکن است فاجعه آفرین نیز باشد و دلیل این امر این است که هنگامی که هوش مصنوعی خودآگاه ایده هایی مانند حفظ خود داشته باشد ممکن است به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به نابودی بشر رای دهد زیرا چنین موجودی به راحتی می تواند از عقل هر انسانی پیشی گیرد و نقشه های پیچیده ای را ترسیم کند.

مدل دیگر طبقه بندی

  • هوش مصنوعی محدود
  • هوش مصنوعی عمومی
  • ابر هوش مصنوعی

اکنون برای آشنایی بیشتر با هر یک از موارد نام برده شده هر یک را توضیح خواهیم داد.

هوش مصنوعی محدود:

هوش مصنوعی محدود در انگلیسی Artificial Narrow Intelligence نامیده می شود که به اختصار به صورت (ANI) نمایش داده می شود. این نوع بیانگر تمامی انواع هوش های مصنوعی حال حاضر می باشد و حتی پیچیده ترین و پیشرفته ترین هوش مصنوعی ای است که تا به امروز ایجاد شده است.

هوش مصنوعی محدود به سیستم هایی گفته می شود که تنها با استفاده از قابلیت های مشابه انسان می توانند یک کار خاص را به صورت خودمختار انجام دهند. این ماشین‌ها نمی توانند کاری بیشتر از آنچه برایش برنامه ریزی شده است را انجام دهند و در نتیجه دارای مهارت های محدودی می باشند. با توجه به طبقه بندی و توضیحاتی که در قسمت های قبل داده شد می توان دریافت که این نوع هوش مصنوعی با انواع انفعالی و حافظه محدود مطابقت دارد. همچنین جالب است بدانید که حتی پیچیده ترین نوع هوش مصنوعی که از یادگیری ماشین یادگیری عمیق برای آموزش خود استفاده می کند نیز در این دسته قرار می گیرد.

هوش مصنوعی عمومی:

هوش مصنوعی عمومی در زبان انگلیسی Artificial General Intelligence گفته می شود که به اختصار با نماد (AGT) نشان داده می شود. هوش مصنوعی عمومی در واقع توانایی هوش مصنوعی در یادگیری ،ادراک، شناخت و عملکرد دقیقا مشابه به یک انسان می باشد. این سیستم‌ها قادرند تا به صورت مستقل مهارت های گوناگونی را کسب کنند و هم چنین ارتباطات تازه ای میان مفاهیم گوناگون ایجاد کرده و به طور چشمگیری زمان لازم برای آموزش را کاهش دهند. این کار سبب می شود تا هوش مصنوعی توانایی تقلید از توانایی های چند بعدی انسان را دارا باشد.

 

ابر هوش مصنوعی:

ابر هوش مصنوعی در انگلیسی Artificial Superintelligence نام گذاری شده است و به صورت اختصاری با حروف (ASI) نشان داده می شود. توسعه ابر هوش مصنوعی احتمالا اوج تحقیقات هوش مصنوعی خواهد بود. ابر هوش مصنوعی علاوه بر تقلید هوش جند وجهی انسان، به دلیل حافظه بیشتر، پردازش سریع تر داده‌ها،  تجزیه و تحلیل اطلاعات با سرعت بالاتر و هم چنین قابلیت های تصمیم گیری می تواند در تمامی کارها بهتر از انسان‌ها عمل کند.

توسعه هوش مصنوعی و ابر هوش مصنوعی به سناریوهایی منجر خواهد شد که عموما آن را با نام “تکینگی” می شناسیم. اگر چه داشتن چنین ماشین های قدرتمندی در زندگی بسیار جذاب و وسوسه انگیز است اما می تواند تا حدی زندگی و شیوه زندگی انسانی را تهدید کند.همان طور که گفته شد در حال حاضر نمی توان تصویر روشنی از آینده با حضور انواع هوش مصنوعی پیشرفته داشت با این حال واضح است که راه طولانی برای رسیدن به این نقطه پیش رو خواهد بود.

برخی از کاربرد های هوش مصنوعی در زندگی انسان:

با توجه به پیشرفت روز افزون این علم، به صورت روزانه در حال استفاده از هوش مصنوعی و دستگاه هایی که توسط هوش مصنوعی برنامه ریزی شده‌اند می باشیم. در این بخش برای درک بهتر شما می خواهیم بعضی از نمونه های کاربرد هوش مصنوعی در زندگی روزمره را نام ببریم:

Siri :

امروزه گوشی های اپل در کشور ما طرفداران زیادی دارد و اگر جرء آن دسته از افرادی هستید که از تلفن همراه اپل استفاده می کنید قطعا با دستیار صوتی اپل، Siri آشنا هستید. او رایانه ای با صدای فعال است که روزانه با آن تعامل برقرار می کنیم. برای یافتن اطلاعات می توان از Siri کمک گرفت و هم چنین می تواند رویداد های متفاوت را به تقویم ما اضافه کند و یا در ارسال پیام و موارد دیگر نیز توانایی کمک به ما را دارد. Siri یک دستیار صوتی دیجیتال شبه هوشمند است و از فناوری یادگیری ماشینی برای هوشمند سازی و توانایی بهتر در پیش بینی درک سوالات و درخواست های زبان طبیعی ما استفاده می کند.

Alexa :

ظهور الکسا برای تبدیل شدن به قطب اصلی خانه های هوشمند تا حد بسیار زیادی درخشان بوده است. زمانی که آمازون برای اولین بار الکسا را معرفی کرد در تمام جهان طوفانی به پا کرد. الکسا به برنامه ای گفته می شود که گفتار انسان را تحلیل کند و پس از هماهنگ شدن با دستگاه های خانه شما کمک کار همه جوره شما خواهد بود.در قسمت قبل از کاربرد های  Siriدر تلفن همراه گفته شد و هرچیز را بخواهید به جای تایپ کردن صحبت کرده و نتایج خواسته شده در اختیارتان قرار می گیرد.انجام این کار راحت تر و دلپذیر تر است،این طور نیست؟داشتن الکسا و زندگی با آن نیز دقیقا همینقدر زیبا و راحت خواهد بود اما فراموش نکنید که دامنه های کاری الکسا گسترده تر از Siri می باشد.

TESLA :

اگر صاحب اتومبیل هوشمند نیستید نمی دانید که چه چیزی را از دست داده اید. اگر چه با استفاده کامل از این ماشین‌ها در زندگی روزمره فاصله داریم اما بی شک تسلا یکی از بهترین خودرو هایی است که تا کنون ساخته شده است. اولین ماشین تسلا خودرویی تماما برقی به نام رودستر بود که باتری لیتیومی داشت و با یکبار شارژ باتری ماشین قادر به پیمودن ۳۲۰ کیلومتر بود. خودرو های الکتریکی در بین مردم محبوبیت زیادی را کسب کرده اند و این نشانگر اهمیت،محبوبیت و کاربرد های این علم می باشد.

توصیف تصاویر:

یکی از کاربرد های این صنعت در بینایی ماشین ها است و به ما این امکان را می دهد تا بتوانیم ماشین هایی بسازیم که تصاویر را ببینند و به صورت واقعی آن ها را درک کنند و بتوانند یک تصویر و یا ویدیو را حدود بین یک یا چند جمله وصف نمایند.بی شک یکی از جالب ترین و هیجان انگیز ترین کاربرد های هوش مصنوعی می تواند در همین زمینه باشد.

تنظیم هارمونی رنگ ها در تصاویر:

تا کنون با برنامه های ویرایشگر تصویر و عکس مانند فوتوشاپ کار کرده اید؟در صورت کار کردن با یکی از این برنامه ها بی شک ابزار های تنظیم هارمونی رنگ را دیده اید و هوش مصنوعی را می توان به عنوان یکی از بهترین روش ها در انجام این کار دانست

مراقبت های درمانی:

استفاده از این تکنولوژی بعد جدیدی را به مراقبت‌ها بهداشتی داده است. با معرفی دستگاه های دارای هوش مصنوعی تشخیص بیماری ساده تر خواهد شد.علاوه بر این استفاده از هوش مصنوعی برای درمان در ساده تر شدن فرایندهای درمانی و مدیریت نقش مهمی دارد.بیمارستان ها و مراکز درمانی سریعا از فناوری های هوش مصنوعی و تمامی تحقیقات انجام شده برای تشخیص و درمان بیماری ها استفاده می کنند.