در این مقاله می خواهیم ۱۰ روش برای یادگیری سریع تر را معرفی کنیم.قبل از پرداختن به این ۱۰ روش،ببینیم یادگیری به چه معنا و مفهومی است؟
یادگیری به چه معنایی است؟
یادگیری چیزهای جدید بخش اعظمی از زندگی ماست.ما همیشه باید در تلاش برای یادگیری و رشد باشیم اما این موضوع نیازمند زمان است و زمان بسیار با ارزش است.بنابراین چگونه می توانید با سرعت بخشیدن به فرآیند یادگیری از بیشترین وقت خود استفاده کنید؟با وجود علوم اعصاب و نهایت تشکر از این علم ما اکنون درک بهتری از نحوه یادگیری و موثرترین روش های مغز برای پردازش و نگه داشتن اطلاعات داریم.
اهمیت یادگیری را نمی توان دست کم گرفت. یادگیری به ما قدرت می دهد تا ایده های خود را تحقق بخشیم و هم چنین از پتانسیل های کامل خود مطلع شویم. سرعت به دست آوردن دانش جدید عملا به اندازه میزان آن دارای اهمیت است. آیا کسی را سراغ دارید که دوست داشته باشد هر چه سریع تر اطلاعات را به خاطر بسپارد؟
اگر می خواهید یادگیری سریع را شروع کنید نیاز به یک رویکرد جدید نسبت به فرایندهای خود دارید که ما ده روش طلایی به جهت یادگیری سریع تر،عمقی تر و مفهومی تر را در ادامه به شما یاد خواهیم داد:
۱۰ روش یادگیری سریع:
فهرست مطالب
- ۱۰ روش یادگیری سریع:
- ۱٫ سبک یادگیری خود را تجزیه و تحلیل کنید:
- • آیا حافظه شما با صدا ارتباط دارد و هماهنگ است؟ • آیا یک موسیقی خاص باعث می شود تا آنچه خوانده اید به صورت بهتری در ذهنتان بماند؟
- آیا می توانید تصاویر،نمودارها،جدول ها و…. را به خوبی در ذهن خود بسپارید و با نگاه کردن به تصاویر اطلاعات در ذهنتان باقی می ماند؟
- آیا شما یادگیرنده فیزیکی هستید؟
- ۲٫ از ابزار های یادگیریِ درست استفاده نمایید.
- ۳٫ ذهن خود را برای پذیرفتن مطالب جدید آماده کنید:
- ۴٫با ورزش یادگیری خود را سریع تر کنید
- ۵٫ روی محیط اطراف خود کار کنید
- ۶٫ یادداشت برداری کنید
- ۷٫ تهیه نقشه برای اطلاعات:
- ۸٫ روش های حفظ کردن را امتحان و آزمایش کنید
- ۹٫ برای یادگیری مطالب مناسبی را انتخاب کنید
- ۱۰٫ هر روز مطالعه کنید
۱٫ سبک یادگیری خود را تجزیه و تحلیل کنید:
قبل از این که بخواهید روش های متفاوت مطالعه را آزمایش کنید،ابتدا باید متوجه شوید چه نوع یادگیرنده ای هستید که برای درک این موضوع بحث را با دو سوال از شما آغاز می کنیم:
• آیا حافظه شما با صدا ارتباط دارد و هماهنگ است؟
• آیا یک موسیقی خاص باعث می شود تا آنچه خوانده اید به صورت بهتری در ذهنتان بماند؟
اگر پاسخ شما به دو سوال بالا مثبت باشد یعنی شما جزء یادگیرندگان شنوایی هستید. در نتیجه اگر به دنبال داشتن مطالعه ای کارآمد تر و موثر تر هستید، بهتر است که به جای خواندن کتاب های درسی،آن ها را ضبط کنید و به آن ها گوش دهید و برای این کار حتی می توانید تدریس معلم خود را نیز در کلاس درس ضبط کرده و در منزل به آن گوش دهید.
آیا می توانید تصاویر،نمودارها،جدول ها و…. را به خوبی در ذهن خود بسپارید و با نگاه کردن به تصاویر اطلاعات در ذهنتان باقی می ماند؟
اگر پاسخ شما به سوال بالا بله است باید بدانید که شما جزو یادگیرنده های تصویری هستید و بهتر است برای یادگیری از فلش کارت های دارای تصویر،تصاویر،اینفوگرافیک ها و… استفاده نمایید.
آیا شما یادگیرنده فیزیکی هستید؟
در دو قسمت قبلی یادگیری تصویری و شنوایی را برای شما شرح دادیم و اگر جزو دو مورد بالا نیستید ممکن است شما یادگیرنده فیزیکی باشید. برخی دانش آموزان انرژی زیادی دارند و هنگام مطالعه و یادگیری مدام با یک چیزی مانند مداد یا خودکار خود بازی می کنند و پاهای خود را به زمین می زنند.
راه رفتن و پیاده روی قبل از شروع ارائه و سخنرانی و کنفرانس می تواند ذهن شما را آرام سازد و از این رو می توانید مطالعه و یادگیری را در حین راه رفتن امتحان کنید،این روش به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید اطلاعات را سریع تر به خاطر بسپارید.
۲٫ از ابزار های یادگیریِ درست استفاده نمایید.
می دانید که فناوری و تکنولوژی این قدرت را دارد تا همه چیز را آسان تر کند. وب سایت های گوناگون،ابزار های آنلاین،برنامه های هوشمند،تبلت و موبایلی که امروزه در دسترس است می توانند شما را در جهت افزایش توانایی هایتان یاری کنند.یکی از راه های بهبود بهره وری شما استفاده مرتب از فلش کارت ها می باشد که می توانید آن ها را خودتان درست کنید و یا از نسخه های موجود در بازار استفاده کنید.
۳٫ ذهن خود را برای پذیرفتن مطالب جدید آماده کنید:
مطالعه کارآمد یک عادت است. اگر می خواهید تمرکز خود را بهبود ببخشید و کارهای پیچیده را بدون استراحت کردن انجام دهید، مغز شما به تمرین مداوم نیاز دارد. یکی از راه های رسیدن به این هدف ایجاد فضای یادگیری خصوصی در منزلتان می باشد. علاوه بر این به یک ساعت مشخص در روز نیاز دارید تا آن ساعت را به مطالعه خود اختصاص دهید. این دو کار باعث می شود مغز شما برای دریافت اطلاعات آماده باشد بنابراین خودتان روز به روز متوجه تغییرات و یادگیری سریع تر خواهید شد.
۴٫با ورزش یادگیری خود را سریع تر کنید
می دانید که فعالیت بدنی برای بدن شما مفید است و مغز شما نیز به آن احتیاج دارد. ورزش های سبک مانند یوگا می تواند در یادگیری سریع تر به شما کمک کند.اگر در طول شبانه روز غیرفعال باشید،بدن شما تمایل به حرکت دارد بنابراین تمرکز کردن برایتان دشوار خواهد شد.
۵٫ روی محیط اطراف خود کار کنید
اگر در یک محیط پر سرو صدا که مرتباً باعث حواس پرتی شما می شود قرار دارید حتی با تلاش زیاد و فراوان نیز شما قادر به یادگیری نخواهید بود.اگر می خواهید به سرعت یاد بگیرید به یک محیط آرام و عاری از حواس پرتی نیاز دارید که به هیچ وجه ذهن و یادگیری شما را مختل نکند. قرار گرفتن در محیطی منظم و آرام بلافاصله شما را آماده یادگیری خواهد کرد.
۶٫ یادداشت برداری کنید
عده ای کمی از افراد قادر به یادآوری اطلاعات حین مطالعه خود هستند که اگر هنوز جزو این دسته از افراد نیستید شما نیاز به یاد داشت برداری مداوم (که یکی از موارد مورد نیاز در مطالعه صحیح است)در حین مطالعه دارید.این روش یادگیری ساده شما را وادار می کند تا درباره اصل و اساس مطالب فکر کنید.و همچنین یادداشت برداری مطالب می تواند سبب ایجاد چارچوبی منظم به جهت مرور آموخته هایتان شود.در یادداشت برداری فقط مطالب مهم را بنویسید و همین موضوع باعث می شود تا سایر مطالب مطالعه شده نیز برایتان یادآوری شود.
۷٫ تهیه نقشه برای اطلاعات:
نقشه سازی و تصویرهای ذهن از بهترین ابزار ها برای سرعت بخشیدن به فرآیند یادگیری هستند.اگر مدل حافظه خود را بشناسید، ذهن شما پردازش و یادگیری را به صورت موثر و کارآمدتری انجام خواهد داد.
۸٫ روش های حفظ کردن را امتحان و آزمایش کنید
افراد گاهی دو مبحث حفظ کردن و یادگیری را با یکدیگر اشتباه می گیرند. برخی از افراد جملات،پاراگراف ها و سخنرانی ها را بدون درک مفهوم اصلی آن فقط حفظ می کنند. هر چند حفظ کردن برای زمانی که می خواهید تعاریف و دسته بندی ها را یاد بگیرید بسیار موثر و مفید است. اگر می خواهید مغز خود را بدون هدر رفتن زمان از اطلاعات پر کنید از این تکنیک غافل نشوید.برای یادگیری سریع زبان خارجی کلیک کنید.
۹٫ برای یادگیری مطالب مناسبی را انتخاب کنید
در قسمت قبل که به موضوع حفظ کردن پرداختیم دریافتیم که حفظ کردن برای زمان های ضروری مناسب است و چنانچه قصد دارید تا به بهترین روش یاد بگیرید پس باید اطلاعاتی را در اختیار داشته باشید.سعی کنید موضوعی را پیدا کنید که برایتان جالب باشد و برای اطلاعات مرتبط تحقیق کنید و اینگونه از یادگیری لذت خواهید برد.
۱۰٫ هر روز مطالعه کنید
مدتی طول خواهد کشید تا بتوانید به یک روال مطالعاتی روزانه عادت کنید اما سرانجام ذهن شما عادت خواهد کرد.هرچه بیشتر مطالعه کنید،زمان به خاطر سپردن چیزهایی که می خوانید کمتر خواهد بود.مطالعه مداوم و همیشگی سبب می شود تا در فصل امتحانات نیز دچار سردرگمی نشوید و به زمان کمتری برای مطالعه نیاز داشته باشید و در نتیجه آرامش خاطر بیشتری نیز خواهد داشت.
نویسنده: مهندس مبینا تقوی
کامنت بذارین،حتما بهتون جواب میدیم.
ممنون بابت مطالب مفیدتون❤️
متشکر از لطفتون