مقدمه و فهرست مقاله همه چیز درباره یادگیری زبان انگلیسی

امروزه زبان انگلیسی در بسیاری از امور روزانه نقش مهمی دارد و یادگیری آن برای تمام افراد حائز اهمیت است. امروز در این مقاله می خواهیم از صفر تا صد زبان انگلیسی را برایتان بازگو کنیم و به تک تک سوالات موجود در ذهن شما پاسخ دهیم. سر فصل های این مقاله به صورت زیر می باشد:

  • یادگیری زبان دوم در کشور ایران
  • بخش های متفاوت زبان انگلیسی
  • روش های موثر در یادگیری واژگان انگلیسی
  • معرفی منابع مناسب یادگیری لغات
  • اهمیت یادگیری گرامر
  • روش های یادگیری گرامر
  • اهمیت speaking در زبان انگلیسی
  • فنون writing
  • راه های تقویت listening
  • بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی
  • لهجه های متفاوت در این زبان
  • فواید یادگیری زبان انگلیسی
  • زمان لازم برای یادگیری زبان انگلیسی
  • یادگیری و آموزش زبان انگلیسی

یادگیری زبان دوم در کشور ایران:

زبان انگلیسی یک زبان بین المللی است، از این رو همواره مورد توجه بسیاری از مردم می باشد. اکثر مرم ایران، انگلیسی را به عنوان زبان دوم خود انتخاب می کنند و بعد از آن اگر بخواهند زبان دیگری را فراگیرند سراغ فرانسه،اسپانیایی و… می روند.

بخش های متفاوت زبان انگلیسی

زبان انگلیسی نیز مانند سایر زبان ها دارای:
  • لغات (vocabulary)
  • دستور زبان (grammar )
  • مکالمه speaking))
  • نوشتن writing) )
  • گوش دادن (listening)

یادگیری هر یک از مباحث حائز اهمیت می باشد که هر یک را به صورت مختصر برایتان توضیح خواهیم داد:

یادگیری لغات جدید در زبان انگلیسی:

برای رسیدن به سطح عالی در زبان انگلیسی (یا هر زبان دیگری)،یادگیری لغات از مهمترین ارکان می باشد. برای درک و بیان صریح خود به زبان انگلیسی باید کلمات جدید یاد بگیرید.

برای مطالعه ” زبان کنکور را چگونه بخوانیم؟(زبان خارجی کنکور) ” کلیک کنید

چگونه کلمات جدید انگلیسی را یاد بگیریم؟

یادگیری واژگان انگلیسی یک بخش اساسی و بسیار مهم در یادگیری زبان می باشد.منظور از یادگیری کلمات جدید صرفا به معنای حفظ معنای آن کلمه نمی باشد.برای یادگیری کلمات جدید انگلیسی، باید آن ها را درک کنید و بتوانید در هنگام نوشتن یا صحبت کردن از کلمات صحیح استفاده کنید.اگر استفاده از لغات برای زندگی روزمره شما مهم باشد قطعا یادگیری و استفاده از آن ها به مراتب راحت تر خواهد بود.

۱۰ روش موثر برای یادگیری واژگان

در این قسمت ۱۰ روش را برای یادگیری و حفظ واژگان جدید در زبان انگلیسی (زبان دوم) بیان می کنیم.

 هر زمان برایتان ممکن است با خودتان صحبت کنید:

افرادی که می خواهند یک زبان جدید بیاموزند کلمات جدید را نمی دانند و تصوری ندارند که چگونه می توانند جاهای خالی را پر کنند.در مورد اینکه چه چیزهایی را دوست دارید یا می خواهید چه کاره شوید و… با خودتان صحبت کنید،با این کار می توانید کمبود های خود را شناسایی و در جهت اصلاح آن ها تلاش کنید.

هرچه قدر می توانید مطالعه کنید:

اگر عادت مطالعه را در خود پرورش دهید به کلمات جدید دست پیدا خواهید کرد.سعی کنید زیر کلمات مهم خط بکشید و در متن به آن ها مراجعه کنید و سعی کنید معنای آنها را بفهمید.این کار سبب می شود تا لغات را به خاطر بسپارید و هم چنین کاربرد صحیح آن را نیز یاد بگیرید.مطالعه روزنامه و مجلات به زبان انگلیسی به شما در این زمینه بسیار کمک خواهد کرد.

 تمرین کنید:

بهترین راه یادگیری هر زبانی تمرین کردن است.روزانه ده لغت بنویسید و با معنی آن‌ها جمله بسازید،این کار نه تنها به یادگیری لغات کمک می کند بلکه به یادگیری معنی کلمات نیز کمک خواهد کرد.

بین کلمات ارتباط برقرار کنید:

هرگاه کلمه جدیدی را شنیدید سعی کنید آن را به هم معنی خود و یا کلماتی که شما را در یادآوری کمک می کنند مرتبط سازید.برای مثال اگر می خواهید کلمه gigantic  به معنای غول پیکر را به خاطر بسپارید می توانید آن را با Godzilla به معنی گودزیلا یا هر کلمه هم گروه دیگر پیوند دهید.این کار سبب تصویر سازی در ذهن انسان می شود و می توانید معنی را نیز به خاطر بسپارید.

  به جستجوی کلمات جدید ادامه دهید:

خود را عادت دهید تا هر از چند گاهی به جستجوی واژگان جدید بپردازید.امروزه دیکشنری های آنلاین گوناگونی وجود دارد.این برنامه ها به خواننده این امکان را می دهد تا کلمات متنوعی را پشت سر بگذارد.هم چنین می توانید با هر بار جستجو با کلمات جدید تری آشنا شوید.

 ارتباط خود را با مردم گسترش دهید:

تجربه های عملی از هر دانشی بهترین روش برای تعیین جایگاه می باشد.از طریق ارتباط با افراد هرچه بیشتر می توانید روند یادگیری حقیقی را شروع کنید.برقراری بیشتر ارتباط با افراد سبب درک بهتر زبان و هم چنین اطلاع از کاربرد صحیح زبان می شود.

 لغات را با معنی متضاد آن‌ها به خاطر بسپارید:

هر زمان کلمه جدیدی را می شنویم سعی می کنیم معنی آن را به خاطر بیاوریم.با شنیدن یک کلمه سعی کنید مخالف آن را نیز به خاطر آورید زیرا گاهی متضاد کلمه ای را یافتن راحت تر از پیدا کردن معنی خود کلمه می باشد.با این کار می توانید هم، معنی و هم متضاد را یاد بگیرید یعنی با یک تیر دو نشان می زنید!

 روی عبارات بیش تر از کلمات تمرکز کنید:

ذهن انسان در به یاد آوردن جملات عملکرد بهتری نسبت به لغات دارد. سعی کنید روی جملاتی که در مکالمه های روزانه استفاده می شود بیشتر از کلمات تکی تمرکز کنید.این راه برای یادآوری کلمات بسیار راحت و مفید می باشد.

یادگیری از طریق موزیک ها:

یادگیری و به خاطر سپردن لغات از طریق نظری دشوار است.امروزه موسیقی مورد پسند اکثر مردم است.لغات در صورتی که به شکل آهنگ و موسیقی در بیایند به راحتی مورد یادگیری خواهند بود.زمانی که آهنگی را گوش می دهید بعد از مدتی شعر آن را به راحتی به یاد دارید و حتی می توانید آن را بخوانید.بدین ترتیب هر زبانی که به آهنگ تبدیل شود به راحتی به خاطر سپرده شده و کلمات به صورت خودکار روی زبان جریان پیدا می کنند.

 تهیه لیستی از لغات مهم با دامنه وسیع:

ابزاری موثر برای یادگیری و به خاطر سپردن لغات در زبان انگلیسی(زبان دوم)، تهیه لیستی از کلمات مهم با توجه به اولویت استفاده از آن‌ها می باشد.به این ترتیب هر زمان سراغ لیست لغت هایتان بروید لغات مهم را زودتر خواهید خواند.

برای مطالعه “کنکور زبان تخصصی (منحصرا زبان) ” کلیک کنید

سطح بندی کتاب های لغت:

سطح بندی کتاب های لغت از مبتدی تا پیشرفته می باشد که عبارتند از:

  • Basic
  • Elementary
  • Pre- intermediate
  • Intermediate
  • Upper- intermediate
  • Advanced

معرفی ۵ تا از بهترین کتاب های لغات:

  • کتاب ۵۰۴ لغت
  • کتاب ۱۱۰۰
  • کتاب vocabulary for IELTS
  • کتاب oxford picture dictionary
  • کتاب English vocabulary in use
معرفی کتاب ۵۰۴ :

کتاب ۵۰۴ یکی از محبوب ترین کتاب های لغت در بین زبان آموزان است. لغات این کتاب را جهت رفع تکلیف فقط حفظ نکنید، بلکه با دقت بالا مطالعه کنید و سعی کنید مثال های پایین هر جمله را به خوبی درک کنید زیرا درک جمله در یادگیری کلمه تاثیر خوبی دارد.

برای مطالعه “هشت گام طلایی برای یادگیری اصولی لغات کتاب ۵۰۴ ” کلیک کنید

معرفی کتاب ۱۱۰۰ :

این کتاب دارای ۱۱۰۰ لغت مشکل و دشواری است که برای شرکت در آزمون های بین المللی به آن ها نیاز خواهید داشت. توجه کنید که مطالعه این کتاب پس از تسلط کامل بر کتاب ۵۰۴ توصیه می شود.

کتاب vocabulary for IELTS:

اگر خواهان شرکت در آزمون آیلتس هستید این کتاب را به صورت عمیق مطالعه کنید کتاب نام برده توسط دانشگاه کمبریج انتشار یافته است.دانشگاه کمبریج برگزار کننده اصلی آزمون آیلتس می باشد.

کتاب oxford picture dictionary:

این کتاب به کسانی پیشنهاد می شود که حافظه تصویری بالایی دارند.زیرا این کتاب دارای تصاویر زیبا و جذاب می باشد.کتاب OPD دارای لغات متنوع و هم چنین داستان هایی است که می توانید کاربرد لغات در متن را ببینید و یاد بگیرید.

 کتاب English vocabulary in use:

این کتاب توسط دانشگاه کمبریج به چاپ رسیده و یکی از پرفروش ترین کتاب های یادگیری واژگان انگلیسی می باشد.یکی از مزایای این کتاب ارائه در هر یک از سطوح که در قسمت قبل به آن‌ها اشاره کردیم می باشد و همه زبان‌ آموزان متناسب با سطح علمی خود می توانند از این کتاب جهت ارتقا سطح واژگان خود استفاده نمایند.

برای مطالعه ” آیلتس یا تافل کدام بهتر و کدام سخت تر است؟ ” کلیک کنید

گرامر(دستور زبان):

تصور کنید در حال ساخت خانه چوبی هستید، آیا بدون وجود میخ،پیچ، چسب و…امکان پذیر است؟
قطعا امکان پذیر نخواهد بود. دقیقا مانند این که بخواهید بدون گرامر مناسب انگلیسی صحبت کنید!

دستور زبان انگلیسی مانند دستور زبان فارسی،عربی یا هر زبان دیگری یکی از مهم‌ترین عناصر مطالعه زبان است که هم چنین می تواند یکی از پیچیده‌ترین و دشوارترین ارکان یادگیری نیز به حساب آید.

اهمیت یادگیری گرامر:

دستور زبان صحیح ،کلید موفقیت شما برای صحبت روان و مطمئن می باشد. دانستن دستور زبان به شما کمک می کند تا شیوه صحبت شما برای افراد بومی عجیب به نظر نیاید. گرامر از چند نظر دارای اهمیت است که عبارتند از:

  • پیدا کردن شغل:

اگر خواهان استخدام در یک کشور انگلیسی زبان هستید باید بدانید که مدیران در آن کشور‌ها به کیفیت زبان انگلیسی، چگونگی صحبت و هم چنین نوشتار شما بسیار حساس خواهند بود و کیفیت این موارد شانس شما را برای استخدام بالا خواهد برد.

  • کوشا بودن و پرداختن به جزئیات:

گرامر صحیح فقط مهارت های انگلیسی شما را نشان نمی دهد بلکه نشان می دهد که شما فردی سخت کوش و همچنین جزئی نگر هستید.

  •  مهاجرت:

اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید تسلط به گرامر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.دانشکده ها و دانشگاه ها ارزیابی سطح زبان دانشگاهی شما را بر اساس دانش شما از گرامر تعیین می کنند.

برای مطالعه “معرفی ۲۰ دانشگاه برتر جهان در رشته های مختلف ” کلیک کنید

۵ روش یادگیری گرامر:

  • یادگیری بخش های گفتار(part of speech )
  • الگوبرداری از جذاب ترین جملات
  • یادگیری عبارات (phrases )
  • یادگیری بند‌ها (clauses)
  • استفاده از نمودارهای جمله

مرحله اول)یادگیری بخش های گفتار:

تک تک کلمات را می توان در یکی از هشت گروه کلمه ای طبقه بندی کرد که فهمیدن بخش گفتار قدم اول یادگیری گرامر می باشد.جدول زیر بیانگر ۸ بخش از گفتار یا همان part of speech می باشد.

بخش های گفتار معنی
Nouns اسم ها
Pronouns ضمیر ها
Verbs افعال
Adjectives صفت
Adverbs قید ها
Prepositions حروف اضافه
Conjunctions حروف ربط
Interjections اصوات

مرحله دوم)الگو برداری از جملات:

آگاهی از دسته بندی لغات خوب است اما زمانی که لغات را در کنار یکدیگر و باهم قرار می دهیم جادوی بزرگی اتفاق می افتد.به همین دلیل است که دومین مرحله از یادگیری گرامر در مورد جملات می باشد.جملات گروه های کوچک زیبایی از لغات هستند که باهم و در کنار هم برای بیان یک عقیده به کار برده می شوند.

تمام جملات کامل شامل دو بخش زیر می باشند:

  • فاعل یا همان subject
  • فعل یا همان verb

مرحله سوم)یادگیری عبارات:

عبارات بخشی از جملات هستند و ما همیشه در حال یادگیری آن ها هستیم.آنها گروهی از کلمات هستند اما گرد هم می آیند تا به عنوان یک واحد تنها عمل کنند.

مرحله چهارم)یادگیری بند ها:

بندها بخش دیگری از زبان هستند و یادگیری گرامر مستلزم مطالعه آن ها می باشد.تمامی بند ها شامل فاعل و فعل هستند.بعضی بند ها می توانند به تنهایی ظاهر شوند که به آن ها بند های غیر وابسته و به بندهایی که نمی توانند به تنهایی ظاهر شوند بند های وابسته می گوییم.

مرحله پنجم)استفاده از نمودار های جمله:

بهترین راه یادگیری گرامر و حفظ هر آنچه که تا کنون آموخته اید نمودار جملات است.

به زودی در همین سایت جزوات آموزشی گرامر های زبان انگلیسی را خواهیم گذاشت.

چه کتابی برای یادگیری انگلیسی بخرم؟

برای مطالعه “کنکور زبان تخصصی (منحصرا زبان)” کلیک کنید

کتاب های مفید در یادگیری گرامر:

  • کتاب های grammar in use
  • کتاب های practice makes perfect
  • کتاب Basic English grammar

کتاب های grammar in use:

این کتاب دارای سطح بندی از مبتدی تا پیشرفته می باشد و هم چنین کتابی ساده و روان و مخصوص خود خوانی می باشد.در سری کتاب های grammar in use  مثال‌ها و تمرینات گوناگون آورده شده است که جواب تمرینات نیز در داخل کتاب می باشد.

کتاب های  practice makes perfect:

این کتاب  بیشتر به عنوان کتابی مناسب برای دروس دانشگاهی معرفی شده است و هم چنین کتاب دارای تمرینات مناسب و آموزش نکات گرامری مفید می باشد.

کتاب Basic English grammar:

اگر به دنبال تقویت نکات گرامری مکالمه خود هستید این کتاب برایتان مناسب است چرا که مبنای آموزش خود را بر اساس مکالمه قرار داده است.در کتاب معرفی شده گرامر زبان محاوره و نوشتاری مقایسه شده و تفاوت آن ها آموزش داده شده است.

مکالمه یا همان speaking:

برای برقراری ارتباط با دیگران نیازمند صحبت با آن ها هستیم. مکالمه و صحبت با دیگران در هر زبان و با هر گویشی دارای اهمیت است.

چرا مکالمه زبان انگلیسی مهم است؟

یادگیری مکالمه زبان انگلیسی به چند دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است که عبارتند از:

  • از خطا‌ها و اشتباهات درس می گیریم:

تا در موقعیت صحبت کردن قرار نگیرید متوجه کم و کاستی های خود چه از لحاظ گرامری و چه از لحاظ لغت نخواهید شد.زمانی که به بحث در مورد موضوعی می پردازید یا با کسی گفت و گو می کنید می توانید نقص ها و عیب های خود را پیدا کنید و در جهت بهبود آن ها تلاش کنید.آیا برای ادامه صحبت خود لغت کم می آورید و یا در چگونگی جمله بندی از لحاظ دستوری خوب عمل نمی کنید؟

 کلاس زبان در قسمت speaking  به اندازه زیادی به دانش آموزان کمک می کند:

یکی از دلایلی که اغلب، افراد را به کلاس زبان رفتن تشویق می کنیم تقویت مکالمه می باشد.هرچه بیشتر بشنوید راحت تر صحبت خواهید کرد زیرا با ساختار صحیح جملات آشنا می شوید و کاربرد صحیح کلمات و جایگاه آن ها را نیز فرا می گیرید.کلاس زبان و صحبت با استاد و دوستانتان به شما این امکان را می دهد تا مکالمه خود را تقویت و علاوه بر این مکالمه را با لهجه درست آموزش ببینید و همان گونه زیبا تلفظ کنید.

  اساتید در کلاس زبان جهت بهبود speaking چه می کنند؟

یکی از کارهای رایج که در کلاس های زبان برای بهبود مکالمه استفاده می شود کنفرانس یا همان lecture  می باشد.اغلب اساتید در پایان جلسه موضوعی را برای جلسه بعد انتخاب کرده و هر یک از دانش آموزان موظف به ارائه کنفرانس در جلسه بعدی می باشند.

 در سطوح بالاتر برای تقویت مکالمه در کلاس های زبان چه می کنند؟

این موضوع در سطوح بالاتر به شکل های دیگر نیز انجام می شود برای مثال موضوع را از قبل انتخاب نمی کنند و موضوع های خاص و قابل بحث داده نمی شود، مثلا استاد از داوطلبان کلاس های آمادگی آزمون آیلتس می خواهد تا ۲۰ دقیقه در مورد صندلی صحبت کنند که در اینجا دانش آموزان برای ارائه مناسب نیاز به دایره واژگان بالا،تسلط به گرامر،اطلاعات عمومی و اعتماد به نفس دارد چرا که صحبت در مورد یک جسم بدون آمادگی قبلی به مراتب سخت تر از موضوع های قابل بحث می باشد.

فواید ارائه lecture  در کلاس ها:

  •  تقویت مکالمه
  •   آگاهی از نقاط ضعف و قوت
  •  آگاهی استاد از وضعیت دانش آموزان
  •  پرسش و پاسخ و تسلط بر مکالمه
  •  بالا بردن اعتماد به نفس
  •  تقویت واژگان و گرامر
  • بالا بردن اطلاعات عمومی

مهارت های ارتباطی:

زبان و مکالمه وسیله های برقراری ارتباط هستند از این رو با صحبت کردن با دیگران به مهارت های ارتباطی دست خواهیم یافت.

برای مطالعه ” انگیزه چیست و چگونه انگیزه پیدا کنیم؟ ” کلیک کنید

ایجاد انگیزه:

صحبت کردن روان به زبان دیگر سبب خوشحالی می شود. تصور کنید در جمعی هستید و شروع به صحبت انگلیسی می کنید که این موضوع هم برای شما و هم برای خانواده بسیار لذت بخش خواهد بود. همین موضوع باعث ایجاد انگیزه،  فراگیری واژگان جدید و  تمرین گرامر و … می شود.

 تسلط بر واژگان و گرامر دو عامل مهم درspeaking  و مکالمه می باشند.

نوشتن یا همان writing :

علاوه بر  زبان که وسیله برقراری ارتباط است نوشتن نیز دارای اهمیت است مثلا در زمان های قدیم که تلفن نبود مردم برای آگاهی از احوال یکدیگر نامه می نوشتند و یا مثلا برای بیان درخواست به مراجع نیاز به نوشتن نامه می باشد.

۵ راه برای تقویت writing:
  • گسترش دامنه واژگان
  • تلفظ و املا صحیح
  • مطالعه مرتب و پیوسته
  • تقویت گرامر
  • تمرین زیاد

جهت آشنایی بیشتر در ارتباط با هر بخش به صورت مختصر توضیح خواهیم داد:

برای مطالعه ” زبان کنکور را چگونه بخوانیم؟(زبان خارجی کنکور) ” کلیک کنید

گسترش دامنه واژگان:

برای بیان دقیق به یک واژگان فعال خوب نیاز دارید که این به معنای دانستن تعداد بالای کلمات نیست بلکه به معنای استفاده صحیح و مناسب از آن‌ها می باشد.

لغات جدید مطالعه کنید اما نه به تنهایی:

لغات را فهرست‌وار حفظ نکنید و در عوض به مطالعه متون مختلف پرداخته و لغات را در متن یاد بگیرید.

راهنمایی:

سعی کنید تمام شکل های یک لغت را یاد بگیرید و ببینید هر کلمه با چه حروف اضافه ای اغلب استفاده می شود و آن‌ها را یادداشت کنید.

تلفظ و املا صحیح:

تلفظ صحیح کلمات نیز حائز اهمیت است چرا که حتی با تغییر یکی از حروف،تلفظ و معنا به طور کلی عوض می شود. برای مثال دو کلمه bare و bear هر دو دارای تلفظ یکسانی هستند اما معنای آن دو متفاوت از یکدیگر است.

راهنمایی:

در وقت های اضافی خود با استفاده از فلش کارت‌ها و آزمون از خود با تلفظ و املای صحیح کلمات بیشتر آشنا شوید.

مطالعه مرتب و  پیوسته:

اغلب مردم می گویند ما با خواندن و مطالعه یاد می گیریم که بهتر بنویسیم.مطالعه متون انگلیسی در بسیاری از موارد مفید است.هم چنین مطالعه از بهترین راه ها برای آشنایی با شیوه های متفاوت نوشتن و یادگیری چگونگی استفاده از لغات در جایگاه صحیح خود می باشد.

راهنمایی:

کتاب ها و نوشته هایی را که موضوع آن ها برایتان جالب است انتخاب کنید چون مطالعه نباید خسته کننده باشد.متون انتخاب شده را چندین و چند بار مطالعه کنید تا کاملا از چگونگی استفاده از لغات و اصطلاحات و طرز نوشتن آگاه شوید.

تقویت گرامر:

گرامر در کیفیت نوشتن شما بسیار موثر است. همیشه از جملات مناسب استفاده کرده و نشان گذاری را فراموش نکنید.نشان گذاری و استفاده از آن ها به زیبایی و روانی نوشته شما کمک می کند.

راهنمایی:

پس از نوشتن متن آن را دو مرتبه بخوانید:بار اول به دنبال اشتباهات کلی و بار دوم به دنبال پیدا کردن اشتباهات گرامری باشید.

تمرین کنید:

نوشتن ممکن است دلهره آور باشد و برای بهبود این موضوع بهترین کار برداشتن یک قلم و کاغذ و  یا نشستن در مقابل سیستم خود برای نوشتن می باشد.برای نوشتن چندین نسخه از هر متن آماده باشید زیرا حتی پیش نویس اولیه نویسندگان حرفه ای نیز کامل نیست.تمرین کردن عالی است و همین حالا شروع کنید.

برای تقویت writing آزمون آیلتس دو کتاب زیر مناسب می باشند:

Writing for the IELTS

IELTS writing right

گوش دادن یا listening :

اغلب افرادی که به یادگیری زبان انگلیسی می پردازند بیشتر دقت و تمرکز خود را بر روی یادگیری speaking و کسب مهارت در این بخش می نمایند.تصور غلط عده ای از مردم این است که گوش دادن راحت است اما اگر در حال یادگیری زبان دوم باشید و حتی در آزمون هایی شرکت کرده باشید می دانید که این بخش یکی از سخت ترین بخش ها به حساب می آید.

چگونه listening خود را تقویت کنیم؟

در کلاس های زبان شرکت کنید

شرکت در کلا س ها و گوش دادن به استاد و هم کلاسی هایتان گوش شما را به شنیدن این زبان عادت می دهد و سبب تقویت مهارت listening و هم چنین درک زبان خواهد شد.

اخبار‌ها را به زبان انگلیسی گوش کنید

وقتی در جمعی صحبت می شود ممکن است در مورد هر موضوعی بحث شود و از موضوعی به موضوع دیگر جهش کنند،اخبار روز شما را از بسیاری از موضوعات آگاه می کند.گوش دادن به اخبار های BBC،CNN و یا سایر شبکه های خبری شما را با شنیدن و درک در مورد موضوعات متفاوت آشنا خواهد کرد.

فیلم های انگلیسی تماشا کنید

فیلم های انگلیسی را با زیر نویس و یا بدون زیر نویس(برای شروع بهتر است فیلم‌ها دارای زیرنویس انگلیسی باشند)خریداری کرده و به تماشا مشغول شوید.سعی کنید تا کلمات آن‌ها را درک کنید و اگر بخشی را متوجه نشدید از زیر نویس ببینید.

گوش دادن به موزیک های خارجی

برای بار اولی که به یک آهنگ گوش می دهید به علت لهجه غلیظ،سرعت و عوامل دیگر ممکن است متوجه شعر خواننده نشوید اما با چند بار گوش دادن با توجه به تاثیر عمیق موسیقی بر روی ذهن قطعا متوجه خواهید شد.برای شروع می توانید متن آهنگ مورد نظر خود را از گوگل پیدا کنید و برای قسمت های غیر قابل درک از آن راهنمایی بگیرید تا گوشتان عادت کند.

سعی کنید با افراد بومی و انگلیسی زبان صحبت کنید

امروزه با توجه با گسترش علم و با وجود اینترنت و فضای مجازی دسترسی به افراد آسان شده است که می توانید صفحات افراد native را فالو کنید و صحبت های آن ها را گوش کنید.گوش دادن به طرز صحبت افراد بومی در تقویت مهارت listening تاثیر زیادی دارد.

 انجام فعالیت های listening کتاب های درسی

هر کتابی که برای تحصیل زبان تهیه کرده باشید دارای بخش listening  می باشد که انجام دادن و گوش دادن این بخش ها شما را یاری خواهند کرد.اکثر اساتید این بخش را در کلاس های درسی خود اجرا می کنند.

یادگیری زبان انگلیسی

یادگیری زبان انگلیسی

آموزش زبان انگلیسی به کودکان

در ادامه به صورت تخصصی در مورد آموزش زبان انگلیسی به کودکان و در سن های پایین، صحبت خواهیم کرد.

بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی(زبان دوم):

تا اواخر قرن ۹۰ بسیاری از والدین معتقد بودند که آموزش زبان دوم به فرزندان خود در سنین پایین منجر به سردرگمی و تاخیر در رشد ذهنی می شود.

باور غلط:

در حقیقت اواخر سال ۱۹۹۹ مقاله ای منتشر شد که ادعا می کرد اگر خیلی زود به فرزندانتان زبان دوم را یاد دهید این امر باعث دو زبانه شدن می شود.آن ها معتقد بودند که این کودکان هرگز مهارت کاملی نسبت به هم کلاسی های خود نخواهند داشت زیرا سعی می کنند در یک زمان به دو زبان تسلط داشته باشند.طبق این مطالعه بهترین سن برای شروع یادگیری زبان دوم حدود ۱۱ تا ۱۳ سالگی که رشد مغز بیشتر است،بود.

نتیجه:

امروزه این نظریه کاملا بر عکس عمل کرده است،هرچه دیرتر آموزش زبان دوم را به فرزندانتان آغاز کنید شانس کودک برای تسلط کافی به هر دو زبان پایین می آید.

قبل از ده سالگی فراگیری زبان انگلیسی را آغاز کنید:

طبق مطالعه جدیدی که توسط موسسه فناوری ماساچوست (MIT ) در آمریکا انجام شده است،اگر می خواهید به مهارتی مشابه افراد بومی دست یابید باید قبل از ۱۰ سالگی شروع به یادگیری کنید.

جالب است بدانید که کودکان تا سن ۱۷ یا ۱۸ سالگی مهارت زیادی در درک دستور زبان یک زبان جدید دارند. اما از این جا به بعد توانایی آنها کاهش می یابد.

برای مطالعه ” معرفی ۲۰ دانشگاه برتر جهان در رشته های مختلف ” کلیک کنید

آموزش زبان انگلیسی به نوزادان

 یادگیری دو زبان از بدو تولد:

در حقیقت دوران کودکی بهترین زمان ممکن برای یادگیری یک زبان دوم است.کودکانی که از بدو تولد دو زبان را تجربه می کنند معمولا به زبان مادری تبدیل می شوند.در حالی که بزرگسالان اغلب با یادگیری زبان دوم مبارزه می کنند و به ندرت به تسلط مشابه افراد بومی دست می یابند.

چه موقع نوزادان زبان می آموزند؟

تحقیقات نشان داده است که نوزادان قبل از به دنیا آمدن،صدا های زبان را یاد می گیرند.در رحم صدای مادر یکی از برجسته ترین صداهایی است که کودک متولد نشده می شنود.در بدو تولد نوزادان تنها نمی توانند تفاوت بین زبان مادر خود و یک زبان دیگر را تشخیص دهند.

مغز نوزاد:

در هنگام تولد مغز نوزاد دارای یک موهبت غیر معمول می باشد که می تواند تفاوت بین هر ۸۰۰ صدا را تشخیص دهد،این بدان معناست که در این مرحله نوزادان می توانند هر زبانی را که در معرض آن قرار دارند بیاموزند.به تدریج نوزادان متوجه می شوند که کدام صدا ها را بیشتر می شنوند.

نتیجه گیری:

اگر می خواهید فرزندانتان زبان انگلیسی را هم چون زبان مادری صحبت کنند و بر آن تسلط داشته باشند قبل از ده سالگی آموزش به آن ها را شروع کنید در هنگام نوزادی و یا حتی قبل از به دنیا آمدن برای صحبت با او از واژگان انگلیسی استفاده کنید و همواره استفاده از موزیک های انگلیسی در خانه نیز تاثیر گذار خواهد بود.

یادگیری زبان انگلیسی

یادگیری زبان انگلیسی

لهجه های زبان انگلیسی:

زبان انگلیسی دارای دو لهجه رایج می باشد که عبارتند از:

  • آمریکایی
  • بریتانیایی

دو لهجه امریکن و بریتیش از چه نظر باهم تفاوت دارند؟

تفاوت در این دو لهجه خیلی زیاد نمی باشد و یک سری تفاوت های ریز وجود دارد که با گوش دادن زیاد و مراجعه به فرهنگ لغت یا همان دیکشنری متوجه این تغییر ات خواهید شد.تفاوت اصلی این دو لهجه در ادای حروف صدا دار  شدت گذاری روی حروف می باشد.برای مثال کلمه tomato را در نظر بگیرید.آمریکایی ها حرف a را به صورت اِی و بریتانیایی ها حرف a را به صورت آ تلفظ می کنند.

استفاده از کلمات متفاوت در بین این دو لهجه:

بریتانیایی ها و آمریکایی ها در استفاده برخی کلمات نیز تفاوت هایی دارند که این کلمات عبارتند از:

آمریکایی کلمه به فارسی بریتانیایی
Apartment آپارتمان Flat
Autumn پاییز Fall
Vacation تعطیلات Holyday
Yard حیاط منزل Garden
Mailman پست چی Postman
Movie فیلم Film
Baggage چمدان Luggage
Elevator بالا بر-آسانسور lift
لهجه امریکن بهتر است یا بریتیش؟

این که کدام یک از بین این دو لهجه،لهجه بهتری است را نمی توان گفت زیرا بستگی به کاربری شما از زبان دارد.اگر به جهت استفاده در داخل کشور در حال یادگیری هستید مثلا می خواهید به موزیک های انگلیسی گوش دهید یا فیلم تماشا کنید باید بدانید که اکثر تولیدات فرهنگی جهان طبق لهجه امریکن می باشد.اگر قصد مهاجرت دارید با توجه به کشور مقصد می توانید لهجه را نیز انتخاب کنید.

فواید یادگیری زبان انگلیسی:

روابط بین المللی:

انگلیسی زبان اصلی تجارت در سراسر جهان است. بیشتر معاملات تجاری بین المللی از جمله ایمیل ها،گزارشات،یادداشت ها  قرارداد ها به زبان انگلیسی نوشته شده است.

فرصت های شغلی:

اگر به دنبال فرصت های شغلی با شرکت های بین المللی هستید،صحبت روان انگلیسی علاوه بر زبان مادری شما می تواند بسیار سودمند باشد.بسیاری از کارفرمایان تسلط به زبان انگلیسی را ملاکی برای انتخاب کارمندان خود قرار می دهند ،هم چنین مصاحبه های شغلی بین المللی اغلب به زبان انگلیسی انجام می شود.توانایی صحبت کردن این زبان تجاری جهانی شما را یک قدم جلو تر از رقبایتان قرار می دهد.

سرگرمی و رسانه:

فیلم های اصلی هالیوود، بسیاری از برنامه های تلویزیونی محبوب در سراسر جهان به زبان انگلیسی می باشد.زیرنویس ها به زبان دیگر می تواند سبب از بین رفتن اصلی معنی در ترجمه شود  و یا به علت نمایش در صفحه سبب حواس پرتی شود.ترجمه کتاب ها مجلات و… بسیار وقت گیر می باشد.

سفر و گردشگری:

زبان انگلیسی عمدتا در سراسر جهان صحبت می شود بنابر این صحبت کردن به زبان انگلیسی می تواند سفر را کمی آسان تر کند.اکثر کارمندان هتل ها،رستوران ها و فرشندگان فروشگاه ها تا حدی می توانند انگلیسی صحبت کنند.امکان برقراری ارتباط و مکالمه با افراد منطقه ای که در حال سفر در آن هستید به غنای تجربه فرهنگی می افزاید.

تسلط آموزشی:

دانش آموزان سایر کشورهایی که برای تحصیل به مدارس ایالت متحده آمریکا می روند اگر انگلیسی پایه بدانند از مزایایی بهره مند می شوند.این دانش به آن ها این امکان را می دهد تا با مردم میزبان آن کشور،معلمین و سایر دانش آموزان ارتباط برقرار کنند.تحصیل،خواندن متون،تحقیق در زمینه موضوعات متفاوت برای این گروه از افراد راحت تر خواهد شد.

کامپیوتر و تکنولوژی:

اکثر برنامه های نرم افزاری در مهندسی کامپیوتر به زبان انگلیسی نوشته شده اند. افرادی که به دنبال گسترش دانش رایانه خود هستند باید توانایی خواندن و درک زبان انگلیسی را در خود افزایش دهند زیرا این امر بسیار ارزشمند می باشد.اعضای تیم های تحقیقاتی برای تبادل نظر نیاز به یک زبان مشترک دارند.مهارت انگلیسی به مهندسان و تکنسین‌ها این امکان را می دهد که سریعا با نرم افزار های جدید شرکت یا صنعت کاری خود سازگار شوند.

زمان لازم برای یادگیری زبان انگلیسی:

اغلب دانش‌آموزان یا افرادی که می خواهند زبان یاد بگیرند در ابتدا یک سوال می پرسند که چه مدت طول می کشد تا زبان انگلیسی را یاد بگیریم.این سوال یک سوال جامع می باشد و در جواب این سوال باید چند سوال از داوطلب پرسیده شود؟

  •  هدف شما از یادگیری زبان چیست؟
  •   انگلیسی را تا چه سطحی می خواهید فراگیرید؟
  •   چند ساعت در روز را می توانید به مطالعه زبان انگلیسی اختصاص دهید؟
  •  سطح فعلی شما چیست؟
هدف شما از یادگیری زبان چیست؟

قطعا هر شخصی برای یادگیری، اهداف گوناگونی دارد. شما هدفتان از یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

اگر  می خواهید انگلیسی را دست و پا شکسته فراگیرید و فقط در حدی که بتوانید به بعضی از سوالات پاسخ دهید یا بعضی جملات آن را متوجه شوید حدود ۳ ساعت مطالعه در هفته برایتان کافی است که البته توصیه ما برای یادگیری اصلا به این شیوه نخواهد بود زیرا عدم درک دقیق زبان دوم می تواند شخص را دل زده و ناراحت کند.

یادگیری زبان انگلیسی

یادگیری زبان انگلیسی

اگر هدفتان از یادگیری زبان انگلیسی مهاجرت است:

اگر قصد مهاجرت دارید و به دنبال تقویت زبان خود و گرفتن آیلتس هستید و می خواهید بدانید که چه مدت زمان برای یادگیری لازم است باید پرسید که اکنون تا چه حد بر زبان انگلیسی تسلط دارید؟طبیعی است اگر در حال حاضر علم چندانی ندارید پس برای شرکت در این آزمون نیاز به تمرین و زمان بیشتری دارید.هم چنین مدت زمانی که می خواهید در طی روز به مطالعه اختصاص دهید نیز مهم است.جالب است بدانید که افرادی با دانش متوسط پس از یک سال آمادگی نیز موفق نشده اند،البته افرادی با تمرین بین ۶تا۷ ماه به موفقیت رسیده اند.

انگلیسی را تا چه سطحی می خواهید فراگیرید؟

پاسخ این سوال به هدف شما بر می گردد.اگر هدفتان کسب مهارت کافی و تبدیل انگلیسی به زبان دوم می باشد و می خواهید روان و بدون نقص همانند زبان مادری خود صحبت کنید باید تا سطح advanced که همان سطح پیشرفته است ادامه دهید و البته مطالعه و تمرین کافی را نیز داشته باشید.

آگاهی از سطح فعلی دانش خود:

همانطور که در قسمت های قبلی گفته شد انگلیسی دارای سطوح متفاوتی است که از سطح ابتدایی تا پیشرفته تقسیم بندی می شود.برای آگاهی از سطح فعلی دانش خود باید به مراکز و آموزشگاه های زبان مراجعه کنید.شخصی به نام سوپروایزر با یک آزمون که اغلب به صورت شفاهی برگزار می شود و به آن در اصطلاح interview به معنی مصاحبه گفته می شود سطح فعلی زبان شما را محک می زند و متناسب با آن کلاس مورد نیاز را به شما معرفی خواهد کرد.

نتیجه گیری:

یادگیری زبان نیز مانند یادگیری هر درس و زبان دیگر سختی های خودش را دارد و واقعا نمی توان زمان دقیق برای یادگیری گفت زیرا به عوامل متعددی بستگی دارد که در هر شخص متغیر است.اگر سطح ابتدایی شما صفر است و خواهان ادامه تا مقطع پیشرفته هستید باید چند سالی را به مطالعه بپردازید و هم چنین با پیشرفت هر روزه علم شما نیز باید دانش خود را روز به روز آپدیت کنید پس بهتر است بگوییم یادگیری را نباید متوقف کرد.

یادگیری زبان در منزل:

  •   بعضی از افرادی که خواهان یادگیری زبان انگلیسی هستند می گویند یادگیری زبان در منزل ا استفاده از نرم افزارها و کتاب های خودخوان چگونه است؟
  •  آیا یادگیری زبان در منزل را توصیه می کنید؟
اگر در سطح مبتدی هستید:

اگر سطح شما مبتدی است به هیچ عنوان یادگیری در منزل به شما توصیه نمی شود.شما برای یادگیری نیاز به معلم دارید و باید در جمع افرادی که انگلیسی صحبت می کنند قرار گیرید تا بتوانید بشنوید و گوشتان به این زبان عادت کند و کم کم شروع به صحبت کنید.آموزش توسط شخصی که سال ها به مطالعه پرداخته بسیار مفید خواهد بود زیرا با لهجه و گویش زبان آشنا خواهید شد،مکالمه و speaking را یاد خواهید گرفت.

توصیه مهم برای مبتدی ها:

حتما در کلاس های زبان حضور داشته باشید و بعد از آن در منزل به تمرین و مطالعه و انجام تکالیف بپردازید که هرچه ساعت مطالعه بالاتری داشته باشید رشد سریع تری نیز خواهید داشت.

اگر در سطح پیشرفته هستید و می خواهید برای آیلتس آماده شوید:

اگر دانش فعلی شما در سطح پیشرفته می باشد و گوشتان به شنیدن انگلیسی عادت دارد و به صورت روان صحبت می کنید و می خواهید برای آزمون آیلتس آماده شوید به دو کار زیر دقت کنید:

گذراندن دوره های آیلتس و تافل:

گذراندن این دوره ها شامل: speaking،listening،writing،vocab می باشد.که اساتید مجرب این دوره‌ها با آگاهی از این آزمون و مسائل مورد نیاز در آزمون آیلتس و تافل به شما تدریس خواهند کرد.

Self-study برای آمادگی آزمون آیلتس و تافل:

پس از شرکت در کلاس های مهارت آزمون آیلتس و تافل، تمرین و خود خوانی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید ساعت بالایی را به مطالعه اختصاص دهید با نکاتی که آموخته اید شروع به نوشتن،گوش کردن و صحبت کردن کنید.برای آگاهی از واژگان مورد نیاز در آزمون آیلتس با مشورت با افراد تجربه یک کتاب واژگان ضرروی برای آیلتس تهیه کنید و لغات و جایگاه استفاده آن ها را یاد بگیرید.

برای اطلاعات بیشتر در مورد “آیلتس و تافل” کلیک کنید.

نویسنده:مهندس مبینا تقوی-متخصص آموزش زبان انگلیسی تافل و آیلتس